ONS VERHAAL

ONS VERHAAL

Van het bescheiden begin tot de meer dan 60 restaurants die er vandaag de dag alleen al in Nederland zijn – de laatste 126 jaar is er flink wat veranderd!

Het verhaal begint op 9 september 1890, de dag dat Harland geboren wordt in Henryville, Indiana. De eerste periode van zijn leven gaat hij van baan naar baan (stoomboot kapitein, spoorweg brandweerman en zelfs als boer) en reist hij heel Amerika door.
Wanneer Harland 40 is, koopt hij een motel in Kentucky en begint met het verkopen van zijnsouthern style chicken. Het restaurant doet het zo goed, dat hij wordt benoemd als “Kentucky Colonel” voor zijn bijdrage aan de maatschappij.

Eindelijk! De Colonel vindt de perfecte mix van 11 specerijen en kruiden (top geheim) die wij vandaag nog steeds gebruiken.

In 1950 trekt de Colonel voor het eerst het beroemde witte pak aan. Denk je dat hij daarna ooit nog iets anders aan heeft gehad? Nee. In de winter had hij een wollen pak, in de zomer een luchtigere van katoen!

In 1972 opent de eerste KFC in Nederland, Rotterdam om precies te zijn. Inmiddels heeft KFC meer dan 60 restaurants in Nederland waar ongeveer 2.200 mensen werken. Is dit het? Nee!Wij hebben de ambitie om nog veel meer restaurants te openen!

Hoe KFC de klant nog slimmer gaat bedienen

Jaarlijks rollen er bij KFC Nederland 13 miljoen bonnetjes uit de kassa. Een bron van data. Maar hoe haal je uit deze informatie de laatste trends en signaleer je veranderingen in klantgedrag? ‘Uiteindelijk gaat het erom dat we met onze analyses onze klanten nog beter kunnen bedienen dan we al doen.’

KFC klantdata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *